2016. június 30., csütörtök

Brixham a halászhajók fellegvára

Végre újra szabadnapom van és elterveztem, hogy a Torquay-tól kb. 15 km-re fekvõ Brixhambe kerekezek.



Voltunk már ott többször, mert nagyon szép és sok a látnivaló. Nemrég vacsorázni voltunk ott a barátainkkal a Breakwater éttermében, ahol csodálatos kilátás van a tengerre és a túlsó parton lévõ Paigntonra és Torquay-ra. Tulajdonképpen ezek a városok a Torbay öböl körül vannak félkaréjban. Brixhamben szokott lenni kalózfesztivál.
Sir Francis Drake Golden Hind nevü kalózhajójának a másolata a kikötõ belsejében horgonyoz. 
Voltunk már itt halászhajó versenyen is, mert Tibi kollégájának a férje volt az egyik hajó kapitánya. A verseny után hatalmas eszem iszom dínom dánom van mindíg. A halászhajók szorosan egymás mellett vannak és a hajókon fantasztikus hamburgerek és kolbászok sülnek, sörrel és hideg üdítõvel lehet öblíteni. 

Itt állomásozik a Lifeboat hajója is.


A kikötõ hatalmas, tele kisebb nagyobb hajókkal. A kikötõ mellett hatalmas halfeldolgozó üzem, de mégsem terjeng halszag sehol. A Brixham-i halfeldolgozóból szerte az egész országba szállítanak friss halat ami nagyon népszerü Angliában. 

Tehát autóval már többször voltunk itt de bicajjal egy újabb kihívás volt nekem. Ilyen messze még nem bicajoztam, pláne autóúton. Az úton több helyen igénybe lehet venni a kerékpárutat, de nem mindenhol van rendbetéve, és néhol a gaz igencsak benõtte az utat. Tehát maradt az autóút. Felfelé is sokat kell tekerni de nem volt olyan szörnyü. Egy óra alatt értem a városba, és az addig borús idõ hirtelen napos lett és a nyüzsgõ partmenti részre érve olyan jó érzés töltött el, hogy megcsináltam. Tudom, nem nagy dolog, de nekem még az. 
Elkerekeztem egy nagyon klassz helyre a Seawater swimming poolba, ami a tenger mellett van. 
Egy jó kis strand ez nagy medencével ami tengervízzel van töltve. Mire odaértem már újra beborult, de feltett szándékom volt, hogy úszom egyet.
                                     

A korai idõpont miatt és talán a borús ég okán senki nem volt a strandon, csak a vizimentõ. Igy hát fürdõruha fel és megmártóztam a  kb.17 fokos vízben, és úsztam néhány hosszt. Mivel a levegõ sem volt sokkal melegebb, egyáltalán nem vacogtam amikor kijöttem a vízbõl. Visszamentem a kikötõbe, és még elidõztem egy órát a nézelõdéssel. Ittam egy lattét a Costa coffee-ban majd elindultam vissza. 

A visszaút sokkal gyorsabban ment és az idefelé megszenvedett emelkedõk most gyors gurulós lejtõk lettek. Egy óra alatt visszaértem a kirándulásból, ami fantasztikusan sikerült, és nagyon büszke vagyok magamra mert harminc km-t bringáztam!!!! Egyébként a diétának és a napi szintü bicajozásnak köszönhetõen 4 kg-ot fogytam!!

3 megjegyzés:

  1. Gratula! Nagyon ügyes vagy! De azért 17 fokos vízben úszni egyet. Brrrrrr...... Persze, tudom, ez ott szinte már melegnek számít!

    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ez igy van. Erdekes modon az ember nehany ev alatt teljesen atszokik az itteni homersekletekre. Ezek utan atertekeltem magamban amikor a hetvenes evekben a "hulye" nemetek a 19 fokos balatonban pancsoltak...😀

      Törlés
  2. Mondjuk én is volt, hogy fürödtem benne, mikor olyan hideg volt, na de akkor még fiatal voltam és bohó! :)

    Várom a további kalandokat!

    Gabi

    VálaszTörlés