2016. június 21., kedd

Dolgos bringás hétköznapok

Csokitorta ide vagy oda, a bringázások után farkaséhes voltam és szerintem nem volt egyenlõ az elégetett és a magamhoz vett kalóriák száma. Ezért hipp hopp magamra dobtam plusz egy kilót és  egyébként sem éreztem magam túl jól a bõrõmben. Elég erõs csontozatom van ( ezt onnan tudom, hogy soha életemben nem sikerült eltörnöm egyetlen végtagom sem, pedig leestem innen onnan...;
Magyarországon egy szép nagy házunk volt és a fürdõszoba ablaka a kert végében álló garázsra nézett aminek rendes háromszög alakú teteje volt, padlása is jó magas. Kívülrõl egy vasvázas falépcsõ vitt fel a padlásra, korlát nyista. Itt tartottunk mindenféle limlomot. Egyszer épp esõ után jutott eszembe hogy valami baromi fontosat le akarok hozni és felmentem. A párom épp a két, akkor még öt és három éves gyerkõceinket felügyelte fürdés közben és az ablakon kitekintve annyit látott, hogy a lépcsõ tetejérõl ami cirka négy méter volt, háton érek földet, meggyorsítva a macerás lemászás procedúráját.
Azon kívül hogy percekig levegõ nélkül próbáltam túlélni, semmi bajom nem esett, csak nagyon sáros lettem. Szó nélkül bementem a fürdõszobába és ledobva ruháim beültem a lányaim mellé a kádba. )
Szóval ennyit a csontjaimról.  Ehhez képest a 160 cm magasságom(??) mellett eddig  ellavíroztam 68-69 kilóval, de a nagy adventure lázban elkezdtem nagyon éhes lenni és ettem. Amikor rámerészkedtem a mérlegre az pofátlanul 70,9 kg-ot mutatott és az már nagyon durva...
Egy hete elkezdtem egy diétát (bár szkeptikus vagyok a fogyókúrákkal szemben, inkább hiszek a mozgással való lefogyásban) de gondoltam, hogy legalább azért is megcsinálom, mert picit a gyomrom is visszanyeri lánykori méretét és nem egy feneketlen krumpliszsákhoz fog hasonlítani. És ha bringázok is mellette akkor tuti a siker. 
A diéta a következő ( ha valaki szeret próbálkozni esetleg...)

Az eredmény: a harmadik nap már egy kilóval kevesebbet mutatott a mérleg anélkül, hogy elállítottam volna. Egy hét után pedig három kilóval lettel könnyebb és ez nagyon jó érzés. Persze mindennap bringával jártam dolgozni, ami nem nagy kihívás mivel odafelé szinte végig gurulok és csak az utolsó ötszáz métert kell felfelé tekerni ( igaz akkor a tengerszinttől számított 60métert) és a tengerparttól indul felfelé.

És kipróbáltam picit hosszabb utat is, azt csak kétszer eddig mert nekem nagyon gyilkos volt.

De végül maradtam az elsőnél, mert tök jó reggel végig gurulni a városon.
Szóval amikor felérek a munkahelyemre szép piros leszek és próbálok levegőhöz jutni, de a tüdőkapacitásom még nem arányos a bejuttatni kívánt levegővel. Ilyenkor vicceskednek velem a lengyel kollégáim, hogy hova siettem ennyire. Szerintem komplett hülyének néznek, hogy képes vagyok már reggel elfáradni, és ezután még 15 szobát végigtakarítani, mosolyogni a vendégekre miközben egy piros bazi nagy, Henry névre keresztelt porszívót húzok magam után.
De nem bánom.
A hazafelé út egy picit hosszabb mert nem akarok folyamatosan felfelé menni és egy két dolgot  kosaramba is pakolok a Tescoban ami a kormányt hol erre, hol arra húzza. Szóval kerülök, de ennek az az ára, hogy az utolsó utca nagyon meredek, de ekkor már képtelen vagyok tekerni és inkább tolom a bringám.


Szóval így telnek a dolgos bringás hétköznapok. Remélem hamarosan ha hétköznap leszek szabadnapos, egy jó kis kirándulásról is beszámolhatok.



3 megjegyzés:

  1. Most fedeztem fel ezt az új blogodat. Hajrá, hajrá! Ilyen csodás helyeken járni megéri a küzdelmet.
    Én szorítok neked, hogy ne add fel, és legyen majd természetes, hogy naponta bringára pattansz.
    Én is próbálkoztam anno, ezért tudom milyen komoly akaraterő kell hozzá.
    És várom a sok szép fotót, hogy mikor merre jársz.

    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi Gabi, megy ez es szeretem is, mar negy kilo minuszban vagyok es nagyon jo erzes. Van meg nehany blogom 😀, mert egyszeruen irnom kell ez az en maniam! 😀

      Törlés
    2. És azóta már 4 kg! :)

      Akkor keresem még a további olvasnivalókat. Mert bár én is szeretek nagyon írni, de olvasni is!

      szép hétvégét
      Gabi

      Törlés