2016. július 15., péntek

Starcrossból Exeterbe


És végre a múltkori elmaradt (eltévedt) utat végig gurulhattam. Igaz az idõ nem volt a legnyáriasabb, de bicajozáshoz elment. A kerékpárút csúcs volt! Pont az a nézelõdõs, néhány fotóhoz megállós de ha nagyon akarok akkor gyorsan tekerõs út volt. A szembõl érkezõktõl mosoly vagy köszönés. Egy szakaszon seregnyi (kb tizenöt) anyuka egyenbicajon, piros utánfutó kocsiban egy-egy csemete. Idösek, fiatalok, kirándulók, gõrkoris sielõk, és sok sok szép látnivaló.

 A Powderham Castle másik oldalról is szép, fõleg a templomkert, ahol meg kellett állnom, mert az én ketyóm a templomkert, mert van benne valami festõi, örök és idõtlen. Semmiképp sem lehet egy sima temetõhöz hasonlítani.


 Bocik százával, nyuszik (olyan Bambiból elõugró kis szürkék, fehér pamaccsal a hátsójukon). 
Õsrégi hadihajó roncs, a folyón visszatükrözõdõ fák, az útszéli tarka virágok még így, ebben a szürke idõben is fantasztikus látványt nyújtottak. Exeterbe beérve a dokkokhoz érkeztem, a folyó mentén vitorlás iskolások, a sárkányhajóban ütemes dobolásra emelték az evezõt, kis kávézók, színes boltok, hattyúhad a hidak alatt, ezernyi virág a házak oldalán. Sajnos viszont elkezdett szitálni az esõ és sokáig nem maradtam. Visszafelé szerencsére a városból kiérve megszūnt az esõ és vígan tekerhettem tovább. 














2 megjegyzés:

  1. Bocsánat, hogy csak most, de nem voltam napokig gépközelben. Majd olvashatsz róla, hogy miért.

    De nagyon irigyellek újfent ezekért a csodás bringa utakért. És a templomkert iránti vonzódásodat megértem, mert engem is nagyon vonzanak. Különösen, mert ott szerintem csak régi, vagy nagyon régi sírok vannak, és azok valahogy visszarepítenek az időben.
    Amúgy nagyon bátor vagy, hogy ilyen távolságokra simán eltekersz egyedül. Én azt hiszem kicsit félnék, hogy mi lesz velem, ha pl. történik valami a bringával és nem tudok visszatekerni.

    Szóval hajrá, hajrá! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Ugy vagyok ezzel a dologgal, hogy ha valami elromlana a bringán, akkor kikötném és gyalog mennék vissza 😉 Most, hogy a telefonokon van GPS és térkép, picit bátrabban vágok neki én is az útnak

    VálaszTörlés